top of page
_DSC4169_edited.jpg

Om Frank Aleksandersen

Frank Aleksandersen (født 30. mai 1953 i Namsos) er en norsk komponist, tekstforfatter og utøvende musiker.

Frank har en lang musikkarriere som startet i Namsos på 70-tallet. Flyttet til Oslo allerede som 18-åring og fortsatte karrieren der.

Pax Normana: Et band med base i Namsos som turnerte i Nord-Trøndelag og spilte hovedsakelig på dansearrangementer. Et populært band som fikk god omtale i pressen.
Medlemmene i gruppa: Frank Aleksandersen, Arne Aglen, Johan Aglen og Knut Helgesen.

Prudence: Turnerte i en viss periode med Prudence og en del andre orkestre i Nord Trøndelag. Første album: 1979, Kong vinter, hit, norsketoppen.

Vanessa: Oslo-basert jazzrock-gruppe. Frank spilte trommer. Ga ut en skive på 70-tallet som hette City-lips.

Grand Prix:

  • Plukket ut av Ivar Dyrhaug allerede i 1985.

  • 3.plass med Benny Borgs sin låt / Dizzie Tunes; Vi får, vi gir, vi går, vi blir.

  • Deltok 4 ganger, noe som ga stor effekt og fungerte som et springbrett for det som kom

    etterpå.

Frank foran pc-skjerm og keyboard
Tett på

Etter en rekke utgivelser over mange år fortsetter Frank å skrive sanger, tenke i nye baner og fokusere på mellommenneskelige relasjoner, forståelse og kjærlighet. Han har en sterk kjerne av musikere med, men ser også etter nye medspillere og vinklinger som kan passe inn med hans musikk og budskap. Han er opptatt av å komme i kontakt med publikum og foretrekker tett-på-konserterer og mindre arrangementer, også i regi av organisasjoner og bedrifter. Her vil en utvidelse av konseptet med kor, korps og foredrag også kunne passe inn.

«Når jeg sitter på scenen og synger mine sanger håper jeg på respons og få konstatert at det jeg formidler treffer. Fra hjerte til hjerte».

Han har kalt sin konsertform Tett på. Tett på er en form for intim-konsert der idéen er å kombinere musikk, tekst og utøvelse på en måte som treffer folks hjerter og fører til engasjement, ettertanke og videreføring.

Musikere

Henrik Øien spiller el-gitar
Henrik Øien

Frank har over en lang periode hatt gleden av å arbeide sammen med Henrik Øien. Henrik er en ung og fremadstormende musiker med gitar som hovedinstrument, men som også trakterer flere instrumenter. Både i studio og i konsertsammenheng har Henrik satt sitt ungdommelige musikalske preg på sangene til Frank. Dette er et samarbeid han setter stor pris på.

_DSC4164.jpg
bottom of page